Uutiset
11
08
2016

80 vuotta frisbeegolfkokemusta – Derek Robins ja Charlie Mead

11.08.2016

Iso-Britannian frisbeegolfmaajoukkueessa on kaksi pelaajaa, joilla on yhteensä yli 80 vuoden kokemus lajista. Derek Robins ja Charlie Mead ovat kilpailleet toisiaan vastaan viimeiset 36 vuotta, mutta he ovat olleet myös yhdessä Iso-Britannian maajoukkueessa vuoden 1981 Wham-O frisbeen maailmanmestaruuskilpailuista asti, näihin kilpailuihin lukeutuvat mm. ultimaten euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuja sekä frisbeegolfin mestaruuskilpailuja. Derek on ollut Euroopan joukkueen kapteeni frisbeegolfin Presidents Cupissa ja Charlie on tänä vuonna Iso-Britannian kapteeni Oulussa. Tässä lyhyesti mitä he ovat tehneet viimeisen 40 vuoden aikana, ja mitkä ovat heidän parhaita muistojaan EM-kilpailuista.

edgc_robins and mead

Vuodelta 1985 – Iso-Britannia ultimaten EM-kilpailuissa, Obertraun, Itävalta. Charlie on kolmas vasemmalta takarivissä, Derek on neljäs vasemmalta keskirivissä.

Charlie Mead

Charlie kilpailee miehet-60 luokassa tämän vuoden EM-kilpailuissa. Hän on kilpaillut vuodesta vuodesta 1979 alkaen ja ensimmäisen kansallisen tittelin hän voitti 1981 ja hallitsi Brittien mestaruuskilpailuja aina vuoteen 1989 asti. Vaikka hän jatkoi frisbeegolfin pelaamista, hän pelasi myös ultimatea ja kilpaili WFDF maailmanmestaruuskilpailuissa 1990-luvulla, sekä perusti perheen. Hänen nuorin poikansa, James, on tällä hetkellä Britannian avointen mestari ja vanhemmat pojat Dan ja Oliver ovat yhä melko taitavia!

Hän oli ensimmäisissä frisbeegolfin EM-kilpailuissa jo vuonna 1981 ja kilpaili koko 80-luvun. Hän palasi Euroopan näyttämöille Oslossa 2001, jossa hän tuli toiseksi miehet-40 luokassa. Siitä lähtien hän on osallistunut jokaiseen mestaruuskilpailuun – siirtyen ensin miehet-50 luokkaan ja edelleen miehet-60 luokkaan.

Ollessaan mukana EuroTourilla 2000-luvun alussa hän voitti titteleitä läpi Euroopan Norjasta Italiaan, Belgiasta Liettuaan ja hänellä on aina ollut hyvä kuva lajista maailmanlaajuisesti.Ensimmäisenä WFDF:n presidenttinä ja nykyään WFDF:n frisbeegolf komitean puheenjohtajana hän on ollut aina kiinnostunut yhtälailla lajin kehittämisestä kuin pelaamisesta!

Charlie kertoo: “Minulla on todella paljon on hyviä muistoja 36 vuoden ajalta – avoimen sarjan voitto EM-kilpailuissa 1982 kotiradallani Essexissä oli varmasti kohokohta, mutta yhtälailla Grandmasterien voitto 25 vuotta myöhemmin Suomessa ja Belgiassa 2007 teki myös minun lapseni onnellisiksi. En ole koskaan hävinnyt Suomessa ja odotan innolla haastavia tuulia ja rataa Oulussa. “

edgc_CLM at Essex

Charlie Mead Essexissä

Derek Robins

Derek kilpailee miehet-50 luokassa tämän vuoden EM-kilpailuissa. Hän on pelannut 1970-luvulta lähtien ja hän on hallinnut frisbeegolfia ja muita frisbeelajeja Iso-Britanniassa ja Euroopassa lähes 40 vuotta. Hän on yksi muutamista eurooppalaisista frisbeegolfaajista, jonka nimi löytyy frisbeegolfin Hall of Famesta.

Derek on pelasi Wham-O maailmanmestaruuskilpailuissa 70- ja 80-luvuilla, sekä PDGA:n frisbeegolfin MM-kilpailuissa, EM-kilpailuissa ja lukuisissa kansallisissa tapahtumissa ympäri maailmaa. Hän on todellinen lajin edustaja, hän on kehittänyt korkealuokkaisen Quarry Parkin frisbeegolfradan ja jatkaa kilpailemista ikäistensä korkeimmalla tasolla.

Kilpaileminen Charlien kanssa alkoi vuonna 1981, kun he molemmat jakoivat Brittien mestaruuden. 1990-luvusta alkaen Derekin valta-asema oli täydellinen ja hän piti uudet tulokkaat kaukana. Kunnes nuoremman sukupolven edustajat Dan Ryan ja James Luton vihdoin rikkoivat vallan BDGA kiertueen avoimessa sarjassa.

Derek kertoo: “38 vuotta frisbeegolfkilpailuja 26 eri maassa ja yli 100 voittoa… siinä ajassa on tullut pelattua paljon hienoja muistoja ja erityisiä hetkiä. Yksi joka nousee esille, on vuoden 2001 EM-kilpailut, jolloin minun piti onnistua 18-metrisessä putissa vaikeasta paikasta, oksien alta, pysyäkseni mukana ratkaisupelissä tavoitellessani Masters-luokan voittoa. Onnistuin siinä ja voitin seuraavalla väylällä ensimmäisen Euroopanmestaruuteni. Se merkitsi todella paljon minulle.”

edgc_Derek

Derek Robins Quarry Park Openissa 2016. Kuva: Martin Frederiksen

Takaisin uutisarkistoon